Mitt huvudinstrument är sång och jag brukar tänka min röst som bestående av tre delar. En del är min klassiskt skolade röst (jag är baryton) som jag använt i min karriär som operasångare och som jag fortfarande använder när jag sjunger i kyrkor etc. Den andra delen är min ”popröst” som är resultatet av hårt arbete att ”avoperafiera” min röst för att den ska låta mindre skolad. Den här rösten använder jag för mina egna låtar. Några av dem kan man lyssna till om man klickar på Mina låtar i menyn ovan. Den tredje rösten är min falsettröst. Jag har utvecklat den till en countertenorröst och jag använder den främst för bakgrundskörer i min egen musik.

Jag är också gitarrist och bassist. Även om dessa två instrument har många likheter anser jag inte att en bra gitarrist nödvändigtvis måste vara en bra bassist. Jag har därför angripit instrumenten från var sitt håll så att jag kan känna att jag är två olika musiker när jag spelar respektive instrument.

Jag har arbetat som körledare men har ingen egen kör för närvarande. Kolla ”Mitt C.V.” i menyn ovan för att läsa mer om det.

Jag använder fotografi som ytterligare ett sätt att uttrycka mig själv. Jag tänker på samma sätt kring mina bilder som jag gör när jag jobbar med min musik och jag hoppas att min personlighet skiner igenom i mina bilder.

Jag talar flytande engelska och talar lite italienska.


Man bör ha en elgitarr som matcher färgerna på inredningen i den båt man seglar, eller hur?

Jag sjunger ”Caro mio ben” med min countertenorröst tillsammans med organisten Carlos Murakami.